Voetbalapp het ontstaan

Het idee van een voetbalapp is bedacht door Hendrik Jan de Boer en Dave Sneekes. Hendrik Jan is een ervaren internetondernemer die mede eigenaar is van het Full Service internetbureau Bluedesk. Daarnaast is Hendrik Jan ook een fervent sportliefhebber en is hij met Bluedesk hoofdsponsor bij sv Vrone uit Sint Pancras. Dave Sneekes is een creatieve internetondernemer en mede eigenaar van Bluedesk ROI en daarmee ook partner binnen de Bluedesk Groep uit Alkmaar. Dave is verder een groot voetballiefhebber en zelf ook actief amateurvoetballer.

Een afgelasting en een potje golfen

De voetbalapp is ontstaan op een koude regenachtige zondagmorgen in oktober 2011 en verder uitgewerkt tijdens een middag golfen in de Beemster. Om 8:30 uur begon het wikken en wegen, gaat onze wedstrijd door of zal deze worden afgelast? Na veel onduidelijkheid stapte Dave toch maar onder de douche en pakte zijn tasje om naar de voetbalkantine van LSVV te gaan. En als of het hem echt niet gegund was werd de wedstrijd afgelast op het moment dat Dave de kantine binnentrad. De eerste gedachte “balen, waarom overkomt mij dit met mijn kater?”. De tweede gedachte was direct “dit moet anders, er moet een methode komen dat voetballers zinloos naar de kantine afreizen”. Het idee was geboren.

Tijdens een korte brainstormsessie onder het genot van 9 holes golfen in de Beemster en van een sateetje met patat werd het idee in grote lijnen uitgewerkt en werd al min of meer besloten dat de Voetbalapp er moest komen. De handen werden ineen gesloten en de daad werd bij het woord gevoegd.

De lancering

Ruim 3 maanden later werden de eerste 3 apps gelanceerd in de Appstore en de Android market. sv DTS uit Oudkarspel, sv Vrone uit Sint Pancras en CV Wieringermeer waren de eerste verenigingen met een eigen voetbal app. Direct na de lancering werden er meteen een aantal verbeteringen doorgevoerd, waardoor de huidige app een prima naslagwerk is voor leden, supporters, vrijwilligers en het bestuur van de verschillende verenigingen. Op 1 augustus 2012 zijn er 17 verenigingen die gebruik maken van een eigen app. Iedere week worden er nieuwe apps aangevraagd en dus ook gelanceerd.

Update: Op 1 november 2013 zijn er al ruim 80 verenigingen die gebruikmaken van de app van Amateurvoetbalapp. En dit aantal blijft hard groeien.

Wilt u ook een eigen app voor uw vereniging? Klik hier voor meer informatie

voetbalapp